X

Delia Budeanu și drama pe care a trăit-o cu primul soț: 10 ani i-a luat să își revină

Delia Budeanu și drama pe care a trăit-o cu primul soț: 10 ani i-a luat să își revină. Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de ’90, a murit sâmbătă, 19 octombrie 2024, la vârsta de 78 de ani. Într-un interviu din 2002, acordat Eugeniei Vodă, Delia Budeanu a făcut confesiuni tulburătoare despre viața ei de familie.

Delia Budeanu a fost o prezență aparte pe micul ecran, iar după retragere a fost selectivă cu aparițiile. În 2002, a oferit un interviu emoționant în emisiunea «Profesioniștii», unde a vorbit despre viața ei personală și despre lupta cu un «cancer infernal» în 1993, la 47 de ani.

Delia Budeanu s-a luptat cu un cancer la 47 de ani

„Am mai avut un război infernal pe care l-am trecut cu Radu, soțul meu, alături. Am avut un cancer infernal în ’93. Da, și pe acela l-am trecut, știți cum? Neluând în seamă diagnosticul. N-am crezut că este un diagnostic corect și m-am dus la un mare medic, după ce profesorul Tașcu m-a diagnosticat, după ce a avut loc operația. Neoplasm nu știu cum, la intestinul subțire.

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea și Adrian Alexandrov: Cum a început povestea lor de dragoste

Nu am luat în serios. N-am dat doi bani, am zis că toată lumea se înșală. Am zis că eu nu pot avea așa ceva! Incredibil, mi-a ieșit!

La prima doză de chimioterapie mi-a fost foarte rău, încât am hotărât să scot două ingrediente și să las doar o componentă. Era un cocktail din trei. Două le-am scos, una am lăsat-o, aceasta din urmă avea calciu. Fără să știe nimeni, am aruncat două la gunoi și una o făceam. Nu a știut nimeni, iar biata asistentă nu a înțeles ce fac eu și ce se întâmplă.

Am făcut numai calciu timp de 6 luni, este incredibil. Nu am făcut nici o chimioterapie, nu mi-a căzut părut. Aveam joi, la ora 4 să mă duc într-un cabinet, singură, cu asistenta, să-mi fac o injecție, asta era chimioterapia. Făceam ambulatoiu. Nu, nu eram internată în spital, aștfel s-ar fi știut!’, a povestit Delia Budeanu în emisiunea „Profesioniștii”, potrivit avantaje.ro.

Delia Budeanu, părăsită de soțul doctor după nici un an: „A spus că nu suportă rigorile mariajului și dus a fost”

Regretata divă TVR a făcut referire și la viața ei privată: mariajul de doar un an cu primul soț și iubirea sublimă cu cel de-al doilea.

În interviul cu Eugenia Vodă, Delia Budeanu a povestit despre primul ei mariaj, care a marcat-o profund. «Mă căsătoresc cu doctorul Romulus Balaban și avem o fetiță, Diana. La mai puțin de un an, el vrea divorțul. A venit și a spus că s-a gândit și s-a gândit că îl încorsetează mariajul. Să nu mă supăr, că eu sunt un înger, să înțeleg că ține foarte mult la mine, dar el nu suportă rigorile mariajului și dus a fost. Și eu am rămas cu foștii socri și cu fetița mea și cu debutul la televiziune. Totul se întâmpla în 70. Atunci am crezut că mor», a mărturisit Delia Budeanu.

Aceasta a continuat să locuiască în casa foștilor socri timp de șase ani. 10 ani a fost indisponibilă emoțional pentru relații, deși a fost curtată asiduu, povestea ea. Situația s-a schimbat când l-a cunoscut pe Radu Budeanu, cel de-al doilea soț: «10 ani a fost un deșert sentimental, până când brusc a apărut Radu Budeanu, cu care am avut o relație magnifică».

Delia Budeanu, 19 ani de mariaj cu Radu Budeanu: „Doi ani mi-au trebuit să înțeleg că el nu mai este”

Din păcate, moartea i-a despărțit după 19 ani de căsnicie. Radu Budeanu, reputatul jurnalist, politolog și deputat, a murit pe 18 decembrie 1997, în urma unui infarct. Întrebată de Eugenia Vodă dacă a avut un moment în care a simțit că viața nu mai poate fi luată de la început, Delia Budeanu a răspuns afirmativ.

„Când Radu a pierit. Soțul meu, Radu Budeanu, strălucitul ziarist… A dispărut, a plecat de acasă, după ce și-a faxat materialele, totul era perfect. Într-o zi de 18 decembrie a plecat de acasă și nu s-a mai întors (n.r. 18 decembrie 1997). Doi ani mi-au trebuit să înțeleg că el nu mai este. Am urât lumina soarelui, am urât tot ce era viu. Doi ani mi-au trebuit să înțeleg că el nu mai este în viață (…)”.

Delia Budeanu are doi copii: Diana, născută în 1969, din mariajul cu medicul Romulus Balaban, și Radu Ioan, din căsătoria cu jurnalistul Radu Budeanu. Acesta din urmă este acum căsătorit cu creatoarea de modă Cristina Săvulescu.

CITEȘTE ȘI: Theo Rose și-a suprins fanii cu un mare anunț: Vestea care i-a luat pe toți prin surprindere

Cine a fost Delia Budeanu

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1949, la București. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în 1969 și a fost crainic de televiziune la TVR între 1970 și 1998. După moartea soțului său, Radu Budeanu, Delia Budeanu s-a retras timp de zece ani din viața publică. În 2008, a publicat volumul «Live» la Editura Vremea, despre cariera sa de prezentatoare de televiziune. Între 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2 și la Money Channel. În vara acestui an, Delia Budeanu a publicat la Editura Curtea Veche cea de-a doua carte a sa, «Jurnal. Rațiune și sensibilitate».

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro